Vakantieplannen en voorpret

Ik ben dol op vakantieplannen maken. De bestemming zoeken en kijken wat er zoal te doen is; het draagt bij aan de voorpret. Zeker op een koude dag droom ik graag al weg naar mijn vakantieadres. Deze zomer doen wij iets nieuws; terug gaan naar dezelfde bestemming. We gaan weer kamperen in Frankrijk bij Morvan Rustique. Het is een camping in een mooie groene omgeving met heuvels en bossen. De camping heeft alles in het klein. Een mooie speelweide, een kinderboerderij, een zwembad. Twee avonden een ovenschotel die bij je tent bezorgd wordt. Prachtige paarden in de wei (waar de kids niet bij kunnen komen). Vorig jaar konden we iedere tien minuten even kijken waar onze kleuter was en weer verder in ons boek duiken. De jongste zat dan heerlijk naast de tent te spelen of ze scharrelde wat rond. De poes achterna ofzo. Kneuterig maar heerlijk!

lodge_tent1

We hebben er ook weer voor gekozen de tweede week een ander adres op te zoeken, dat is een aanpak die ons goed bevalt. Zodra je alles wel gezien hebt op je eerste bestemming staat je weer een nieuwe verrassing te wachten. Twee vakanties in één lijkt het wel. We combineren deze zomer de Morvan met de Médoc (boven Bordeaux). We gaan naar Domaine de Laguneaussan, waar we via Greencamp een safaritent hebben geboekt. Met hangmat en table d’hote, joepie! Glamping is zó ons ding (vreselijke term, maar ach, het bevalt goed :-)). We zijn die week dus dichtbij de kust. Aan zee krijg ik altijd het echte vakantiegevoel. Ik hou niet van bakken op het strand, maar wel van wandelen langs de branding of pootjebaden in zee. De zon op je gezicht, de wind in je haar, zand tussen je tenen. I love it! Onze meiden zijn dol op zandkastelen bouwen en de oudste droomt van een vlieger. Die gaat er deze zomer dus zeker komen.

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Of heb je nog tips voor kleine Franse campings? Ik houd me aanbevolen!

3 gedachten over “Vakantieplannen en voorpret”

  1. Hallo Ellen, heel toevallig kwamen we op dit bericht. Zalig om te lezen dat jullie hier zo hebben genoten. We zien elkaar deze zomer!
    Warme groet van Arjen en Nancy.

Reacties zijn gesloten.