Gezond eten, ofzo…

Momenteel verdiep ik me in gezonder eten, zoals ik ook al eerder vertelde. Ik eet zoveel mogelijk suikervrij en drink geen melk, koffie of alcohol. Ook tarwe heb ik van mijn menu geschrapt. Vandaag wilde ik iets lekkers maken met m’n dochter, dat werden de pindakaaskoekjes van Amber Albarda. Met speltmeel en agavesiroop.

foto 2

Natuurlijk moet daar ook een royale hoeveelheid pindakaas door. Wat mij alleen wel erg verbaasde, is dat in de gewone CalvĂ© pindakaas geen suiker zit, maar in de Light variant wel! Nu ik de etiketten lees lijkt overal wel suiker in te zitten, zie het maar eens te omzeilen. Als je bijvoorbeeld een kruidenmix of boemboe wilt kopen moet je goed zoeken. Bijna alle merken bevatten suiker. Of het nu gaat om mix voor taco’s of groene curry, er zit suiker in.

Maar toen was daar Jonnie Boer. Hij maakte heerlijke kruidenmixen in mooie blikjes. Zonder suiker! En ze zijn nu (met een coupon) ook nog in de aanbieding bij Albert Heijn. Nu kan ik gelukkig toch weer curry maken. Of m’n jus een beetje spice geven. Ik denk dat ik er nog meer ga uitproberen.

foto 1