My life in 15 questions

Op de blog van Miss Murphy kwam ik deze leuke tag tegen. Zij beantwoordde 20 vragen. Ik schrapte er 5. Als jullie echt willen weten wat mijn lievelingskleur is hoor ik het wel.

Waar zou je willen wonen?

In een kubus in een weiland. Met veel glas om te genieten van het uitzicht. Het zou heerlijk zijn als onze dochters op ontdekkingstocht konden gaan in onze eigen tuin. Ik zou zo’n tuin losjes aanleggen met struiken, bomen, gras. En met die trampoline waarvan nu de jongste zegt ‘die past niet in onze tuin hè mama?’ Een knisperende oprit met grind lijkt me ook wel wat.

Naar welk concert zou je graag gaan?

Een concert van Adele. Ik kan haar hele repetoire meezingen. En dat zou ik die avond ook luidkeels doen!

Adele-photo-gallery

Wat is je favoriete manier van reizen?

Ik reis graag met de auto. Op vakantie kan er dan een big shopper met boeken mee. Mijn man rijdt wellicht iets minder graag, hij heeft meestal in no-time drie slapende dames in de auto. Ik vind zondagse ritjes maken door dorpjes en langs landweggetjes ook altijd leuk. Maar niet te lang, want dan val ik dus in slaap.

Wat zijn je favoriete kledingwinkels?

Vanilia vind ik heel fijn. De verkoopsters zijn er attent en behulpzaam. De kleding is klassiek stylish en van goede kwaliteit. COS heeft ook mooie dingen.

Wat is jouw droom carrière?

Ik werk voor een grote bank. Het is makkelijk daar mooie carrièrepaden voor me te zien. Zolang ik er aan vernieuwende klantgerichte projecten mag bijdragen ben ik heel gelukkig met mijn baan.

Verzamel je iets?

Hartjes. Ik heb een mooie collectie hartjes van hout, porselein en metaal. Ze hangen aan een steigerhouten rek dat ik samen met vriendin H gemaakt heb.

Je slaapt niet zonder…

Een notitieblok op mijn nachtkastje. Om goede ideeën niet verloren te gaan en to do’s en zorgen van me af te schrijven. En ik ga ook niet slapen zonder even bij m’n dochters te kijken. Het is altijd óf aandoenlijk óf komisch om ze te zien slapen. Zo had de oudste laatst nog een clandestien verkleedfeestje gehouden voordat ze in slaap viel. We vonden een slapende kabouter met een rode puntmuts in haar bed.

Wat is je favoriete parfum?

Allure van Chanel en Gucci Rush. En dat appelgeurtje van DKNY draag ik ook graag.

Als je 1 miljoen euro zou krijgen, helemaal voor jou alleen, wat zou je er dan mee doen?

Ik zou gaan reizen. Leren zeilen, op safari, naar de Caraïben en Nieuw Zeeland. Heel veel mooie steden zien. Met m’n familie, dat zeker. Ik zou ook kookworkshops willen volgen op reis. En als ik dan thuis kom in onze kubus zou ik graag een hond willen. Want met zoveel geld zou ik wel iets minder willen gaan werken.

Wat is je favoriete make-up merk?

Mac. Alhoewel make-up stilisten in de Douglas en de Bijenkorf me de stuipen op het lijf jagen. Ik gebruik veel te weinig make-up om me in zo’n setting op m’n gemak te voelen. Mijn kijk op make-up is nuchter; ik gebruik mascara om er wakker uit te zien, camouflage voor vlekken en blush om niet als een spook op pad te gaan. Het moet gewoon goed zijn en verder niets bijzonders. Mwah, zeg dat maar eens tegen iemand met een palet met vijftig kleuren oogschaduw en twintig kwasten in een gereedschapsgordel.

Wat is je favoriete seizoen?

De lente. Het meest positieve seizoen is natuurlijk mijn favoriet.

Heb je een abonnement op een tijdschrift?

Ja, de LINDA. valt hier iedere maand op de mat. Mooie reportages en beeldmateriaal. Goede tips, leuke interviews. Komische editorials ook. Verder vond ik het jammer dat 101Woonideeën in december voor de laatste keer uitkwam.

Slaap je met de deur open of dicht?

Open. Zijn er ook moeders die met hun deur dicht slapen dan?

Wat eet je het liefst?

Naast mango en rauwe zalm kwam ik op een Italiaans lijstje uit. Carpaccio met verse pesto. Insalata Caprese met buffelmozzarella. Panna Cotta. Croky Bolognese chips.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Omdat ik bewust stil wil staan bij de mooie dingen in mijn leven. Bloggen dwingt me te bedenken wat ik waardeer en ta da; dan waardeer ik het nog meer! Werkt het al besmettelijk?