Echt koken – Jamie’s Amerika

Er mag hier in huis meer gekookt worden. Echt gekookt bedoel ik dan. Dingen waarvan we het risico lopen dat de meiden hun neus er voor ophalen. So be it. Wie niet waagt die niet wint. Erger nog, wie niet waagt loopt het risico iedere week röstirondjes met broccoli en saucijsjes te eten. Daarom stel ik mezelf een doel. Exotisch zal het worden. En gewaagd. Vers en tijdrovend. Ik wil regelmatig een echte uitdaging aangaan in de keuken. Ik heb nogal wat kookboeken ter inspiratie in huis, dus het kan prima. Eén boek waar ik tot nu toe alleen in bladerde is Jamie’s Amerika van Jamie Oliver. Er staan prachtige foto’s in van zijn reis door de States en even zoveel lekkere recepten.

foto 2 (6)

Tijd dus om uit dat boek te gaan koken. Het werden Gehaktballen uit de bergen. Het zijn gehaktballen uit de oven gevuld met kaas in chilisaus. In de saus gaan koffie en gerookt paprikapoeder en die combinatie zorgt voor een diepe smaak. Het gerookte paprikapoeder kocht ik bij Dille & Kamille. Het zit in een mooi rood blikje en je doet er erg lang mee.

foto 3 (4)

Ik heb het recept gevolgd, maar de chilipepers vervangen door drie theelepels sambal. Geen zorgen, het wordt niet te heet. Aan de saus heb ik kidneybonen toegevoegd. Voor mijn meiden werd het echt cowboy-eten, want ik kon ze daarvan de foto’s uit het boek laten zien. Deze keer dus Rocky Mountain exotisch. Het was smullen.

Wat stond er bij jou op tafel vanavond? Welk recept doet het goed bij jouw kids?

5 gedachten over “Echt koken – Jamie’s Amerika”

  1. Dat klinkt eigenlijk verrassend lekker! Wij aten vanavond rijst met yoghurt, linzen en gehakt. De combi van yoghurt en rijst vinden mijn kindjes erg lekker. De kleinste wilt alleen niets weten van de linzen ;)

Reacties zijn gesloten.