Deel 2: De Resultaten

Vrijdag schreef ik nog over de kandidaat-taarten voor de verjaardag van E. Vandaag heb ik de resultaten! De grote hit was de taart met aardbeien en blauwe bessen. De chocoladetaart was ook lekker, maar machtiger.

foto 1

Hoe ik ze maakte

Geheim van de aardbeientaart was dat ik de limoenschil eerst fijnmaalde met poedersuiker en de basilicum. Daardoor was de room heerlijk fris maar zonder stukjes. Je zag her en der een groen spikkeltje. De bodem van amaretti-koekjes was zo lekker dat iedereen wilde weten waar die van was gemaakt. De chocoladetaart¬†moest ik garneren met chocoladeroom. Maar ik liet de chocolade voor in de taart zelf aanbranden… Dus de room heb ik gemaakt met extra pure hagelslag die ik nog had. Dat smolt voor geen meter, dus het werd een soort stracciatella. Beetje korrelig maar wel lekker. De M&M’s maakten veel goed.

De traktatie

Vandaag ging E. naar het kinderdagverblijf, dus ik mocht ook een traktatie regelen. Al in december scoorde ik vier setjes Afrikaanse beesten voor 4 euro in de uitverkoop. Dit weekend kocht ik bij de Hema nog kartonnen bakjes. Er gingen druiven, snoeptomaatjes en blokjes kaas in. Ons meisje mocht kiezen en ‘een traktatie moet ook gezond zijn mama!’

foto 2

E. had een fantastische verjaardag met veel bezoek en prachtige cadeau’s. Wel daagde het mij gisteren dat ze binnen een jaar naar de basisschool gaat! Ik ga dus maar heel hard genieten van iedere vrije vrijdagochtend met z’n tweetjes.

4 gedachten over “Deel 2: De Resultaten”

    1. Dankjewel. Dat vind ik zeker als ze drie worden. (Er zijn ook nog hele kleine kindjes op haar groep) toch wel zo’n goed idee. En ik vind het ook altijd wel leuk om uit te zoeken.

Reacties zijn gesloten.