Snelle makkelijke hap – Gezond broodje shoarma

Ik kookte weer een snelle makkelijke maaltijd. Die wil ik jullie niet onthouden. Het is een kinderlijk eenvoudig recept. Voor een broodje shoarma is het ook nog eens erg gezond, en dat is natuurlijk wel zo fijn. Onze oudste vond het ook leuk om te helpen. Als kers op de taart vonden onze dochters het eten heerlijk, wat kon ik me meer wensen?!

foto (16)

Wat heb je nodig?

Volkoren pitabroodjes (AH, pak van 5), 400 gram Kipshoarma, 500 gram geschrapte wortelen, 1 rode paprika, 150 gram griekse yoghurt, 2 el mayonaise, 1 teentje knoflook, 1 el gehakte peterselie, 1 tl citroenrasp, peper en zout.

Wat moet je doen?

Ik hakte de wortelen in twee batches in het hakmolentje dat ik bij mijn staafmixer heb. Maar raspen kan natuurlijk ook. Ik maakte een sausje van de yoghurt, mayonaise, peterselie, knoflook en citroenrasp. Op smaak te brengen met peper en zout. De kip ging in de wok en de broodjes in de oven. De paprika sneed ik in reepjes. Op tafel stelden we de broodjes samen. Eerst wat saus, daarop de worteltjes die door de saus goed bleven plakken. Vervolgens de kip en de paprika. Het is een broodje met crunch en veel smaak. Als je niet zo’n fan bent van rauwkost als mijn twee dames dan kun je natuurlijk de groente prima met de kip mee wokken.

foto (17)

Dit recept is enigzins ge├»nspireerd op de Wortelpita’s van Meriam. Die leken me heerlijk maar iets te exotisch voor hier thuis. Nu werd het een heel toegankelijke hap. Welke variant spreekt jou het meest aan?

Een gedachte over “Snelle makkelijke hap – Gezond broodje shoarma”

  1. Oh ik doe het zo vaak verschillend, meestal snij ik meerdere paprika’s en bak dit al met de vlees of kip mee, van de shoarma naar keuze mee. Dan doen wij het al heel lang met rauwe andijvie fijn gesneden ipv sla erbij en erop. Tomaten in plakken om erop te leggen en als ik nu heel veel zin heb? Een smakelijke ui, pittig of juist zoet, rauw in ringen snijden en dan kan dit er ook nog op, of ik bak ook de ui al mee met vlees zoals jij al zegt als je geen groente fanaten in huis hebt.

    Punt is, dat je juist bij zo’n heerlijk broodje net als bij een hamburger trouwens, zoveel groenten rauw of meegebakken extra erdoor kunt doen, zo heb je zo ie zo meer vlees met groenten of het extra erbij en dan vergeet ik ook nog de komkommer erbij. Rode sauzen, BBQ bijv. of een lekkere pittige rode saus erbij.

    Ook hiermee kun je varieren ;-)

Reacties zijn gesloten.