De tag – update

Zoals jullie in maart lazen heb ik een tag geschreven. Op basis van het lied van Ramses Shaffy; Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. En nu heb ik nieuws; mijn tag wordt in blogland al geregeld ingevuld!

stockvault-laptop-work113048

Hoe leuk is het om te zien dat anderen ook inspiratie vinden bij de vragen die ik opstelde! Dat was natuurlijk precies de bedoeling. Daarom wil ik deze bloggers graag vermelden. Want wat gebeurde er toen zij deze toch heel persoonlijke vragen voorgelegd kregen?

De vragen

De vraag ‘Wanneer zing je?’ gaf vooral verhalen over zingen onder de douche en met kids. We beginnen lekker luchtig ;-). Bij ‘Vecht’ werd het al iets pittiger. Vechten met jezelf bijvoorbeeld. Met je lijf of met je hoofd. Maar jammer genoeg kwam ook zinloos geweld voorbij. De vraag of je snel geëmotioneerd bent liet zien dat mijn collega-blogsters sterke tantes zijn. Een traan mag er zijn, maar daarna knok je verder. Of krijg je door de het laten gaan van de tranen juist ruimte voor het positieve? In mijn vergelijking zie ik dat de meningen verdeeld zijn. Tijd voor overtuiging was het bij ‘Bid’. Van overtuigd christen tot natuurreligie, er komt van alles voorbij. Een blogster bleek er bij ‘Lach’ Smile Sundaysop na te houden, een ander gaf aan dat haar familie Asterix & Obelix-humor (?) heeft. En er kwam ook een puppy voorbij, die is om op te vreten zo grappig.

Nieuw inzicht

De vraag ‘Werk je om te leven of leef je om te werken’ zou ik bij nader inzien wel willen veranderen. De antwoorden daarop zijn namelijk helemaal niet zo boeiend. Iedereen werkt, voor zichzelf, voor een baas. Veel leuker zou het zijn te weten wat het raarste werk is dat iemand ooit heeft gedaan bijvoorbeeld. Had ook wel bijgedragen aan de luchtigheid van de stukken. Dat is dus inzicht voor de volgende keer dat ik een interview afneem. Tot slot de vraag ‘Wie bewonder je?’. De eervolle vermelding gaat naar Nelson Mandela. Dat was een goede ingeving van Annette. Voor als je er een keer doorheen zit, lees dit maar.

wit-en-zwart-portret-van-nelson-mandela_21-59756574

De dames achter de blogs

Dus neem een kijkje op de blogs van Josan, Lisa, Sylvia, Anita, Morgaine, Nicole, Els en Annette. Je zult zien dat het met deze 7 vragen snel up close & personal wordt.

En heb jij deze tag ook ingevuld? Laat het me weten! Ik ben heel benieuwd naar de resultaten en schrijf met veel plezier nog een update!

3 gedachten over “De tag – update”

  1. Beste Ella, leuk even zo’n update. En ook erg leuk om te lezen hoe andere bloggers de tag hebben ingevuld. Dank je wel voor de vermelding.
    Hartelijke groet, Annette

  2. Leuk om zo nieuwe inzichten te krijgen en mensen te leren kennen he.
    En dat allemaal door JOUW tag!
    Bedankt voor het vernoemen…

Reacties zijn gesloten.