Tweedehands kinderkleding? Doen! Want het is groen! En meer!

‘Waar shop jij voor je meiden?’ Die vraag krijg ik nog wel eens. Ik besteed graag aandacht aan de outfits van m’n dochters. Hoe leuk is het dat anderen dat dan ook zien? Er is ook heel veel leuks te krijgen. En er zijn heel veel (online) snoepwinkels. Ik zwicht vaak voor mooie merken. Maar dat kan ook een dure hobby zijn. Dus mijn geheim? Ik koop vaak tweedehands kinderkleding!

Ervaringsdeskundige

Tweedehands kleding, je houdt ervan of niet. Sinds ik kinderen heb ben ik fan. Het begon met krijgertjes van mijn zus en nu ben ik eh… gevorderd handelaar. Expert durf ik niet te zeggen, maar ervaringsdeskundige, dat zeker. +/- 50% van de kleding van mijn dochters is van een eerdere eigenaar. De andere helft kocht ik nieuw. Dat kan overal zijn, in een boetiek of bij een grote keten. Sale vind ik ook heel fijn. Maar tweedehands kleding kopen mag van mij uit de taboesfeer en meer aangemoedigd worden. Daarom geef ik je uitleg en tips. Doe er je voordeel mee!

10639660_695200443893240_1273766591980164631_n

Fijn voor je portemonnee en groen!

Voor mij is de grootste pro die voor mijn portemonnee; je koopt merkkleding voor een fractie van de nieuwprijs. De kwaliteit is vaak super, dus die kleding verdient ook een tweede leven. Vaak dragen kindjes kleding helemaal niet lang en verslijt het nauwelijks. Doe er dan vooral een ander een plezier mee! Je draagt ook minder bij aan de wegwerpmaatschappij. Tweedehands (ver)kopen is groen!

Leuke mensen en andere voordelen

Daarbij vind ik het een sport de leukste dingen als eerste te vinden. Het lijkt wel wat op schat zoeken. Je ontmoet er ook leuke gelijkgestemde mensen door, bijvoorbeeld op ruilbeurzen en als je iets bij iemand thuis ophaalt. Ik kom ook wel eens vaker bij dezelfde persoon als haar kindje net groter is dan mijn dochters. Even zo goed geef ik de kleding van mijn meiden vaak weer door aan vriendinnen. Daar hebben we dan allebei plezier van.

Waar?

Tweedehands kinderkleding wordt heel veel online aangeboden en daardoor kun je shoppen vanuit je luie stoel. Maar een ruilbeurs of rommelmarkt kan juist ook weer heel gezellig zijn. Koningsdag is hier in de Vinex bijvoorbeeld ook prijsschieten, want er wordt heel veel mooie kinderkleding verkocht.

Liever Facebook dan Marktplaats

Koop liever op Facebook dan op Marktplaats. Op Facebook heb je groepen per merk waar de ware shopaholics hun nauwelijks gedragen of nog nieuwe goodies verkopen. Hoe vaak ik al niet heb gelezen dat iemand iets vergeten was in een overvolle kast… Topspullen dus! En ook gelijk weer de ideale plek om jouw kleding te verkopen. Binnen zo’n groep herken je al snel de actieve leden met wie het goed zaken doen is. Oplichters worden zeker gepakt, want door je mede-leden herkend of ontmaskerd.

Goed doorvragen

Vanwege de toch aanwezige kans op onbetrouwbare types moet je wel heel expliciet zijn als je vraagt naar de staat van een kledingstuk. ‘Kun je me verzekeren dat het kledingstuk nergens gevlekt is ?’ is een vraag die ik geregeld stel. En gevlekt kun je dan vervangen door ‘gepild’ of ‘ versleten’ of ‘beschadigd’. Beter een vraag te veel dan te weinig. Vraag bij twijfel ook gewoon om een extra foto of om de maten in centimeters. Ook hier geldt weer dat je op Facebook meer informatie van iemand kunt vinden dan op Marktplaats. Als je op Marktplaats koopt zou ik dat alleen nog doen als je de kleding bij de verkoper thuis kunt ophalen en afrekenen.

Want vind je van deze tips? Koop jij graag tweedehands? Voor jezelf, je kind of je huis? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips! Als je er helemaal tegen bent, ook goed, maar leg me dat eens uit…

9 gedachten over “Tweedehands kinderkleding? Doen! Want het is groen! En meer!”

 1. Wat een inspirerende post! Ik heb altijd een hekel aan tweedehands kleding gehad puur omdat ik alleen de slechte tweedehands kleding ken, verwassen, vervaagd, stijf enz…. Maar zelf geef ik ook de merkkleding van de kinderen aan anderen weg.. waarom zou ik het dan zelf ook niet kopen?! Je hebt m’n ogen geopend :) Ik heb een nieuw doel op Koningsdag! Nu nog kijken of ik ruilbeurzen in de buurt kan vinden, tips?

  1. Wat fijn om te horen! De meeste tweedehands kleding die ik koop is wel eerst door een ander gekocht, maar nog in super staat. Bedenk ook aan wat je zelf nog weggeeft of zou verkopen, dat is vaak ook geen rommel. Ruilbeurzen zie ik vaak in plaatselijke krantjes, het mededelingenbord bij de Appie of op de Facebookpagina van onze wijk. Veel plezier met shoppen!

 2. Leuk om te lezen!! Ik heb wel eens via Marktplaats gekocht en verkocht. Het aanbod is er alleen zo groot dat het wat teveel is. Ik verkoop ook alleen spullen die er nog goed uit zien en ik zelf nog eens zou kopen zeg maar. Kids dragen het inderdaad niet lang en is het kapot, weg ermee! Ik mix ook merk met bijv. Wibra en Zeeman wat ook mooi blijft na een seizoen dragen.
  Het is jammer dat ik op dit moment hoog zwanger ben. Maar Koningsdag is ideaal om spullen te verkopen. Maar hier zitten ook vaak mensen die inderdaad afgedragen kleding proberen te verkopen. Bij de kringloop kan ik nooit iets leuks vinden.

  1. Dankjewel! Op markten en Koningsdag is het inderdaad even zoeken, maar je herkent meestal wel de mensen met jouw stijl. De kringloop heb ik nog nooit bezocht, maar Facebook vind ik echt een aanrader! Succes met je laatste loodjes!

 3. Mijn dochters hun kasten puilen uit. Voornamelijk door de enorme berg kleding die ik van mijn schoonzus krijg. Daarnaast koop ik zelf een paar mooie merkkledingstukken in de sale. Ik verkoop het weer nadat mijn tweede dochter er uit is gegroeid. Wat gevlekt of stuk is gaat mee op vakantie. Dat scheelt was. Wat ik niet kan verkopen geef ik weg. Dus ik denk dat ik aardig op weg ben…

  1. Ja, de sale, daar ben ik ook goed in ;-). Wat leuk zo’n schoonzus! De mijne weet ons vaak ook te vinden, zo fijn!

 4. Helemaal voor: tweedehands kinderkleding. De tip van Facebook is nieuw voor mij. Zal eens rond gaan neuzen. Groetjes Nienke

 5. Ik schaam me er niet voor. Sterker nog, ik denk dat veel meer mensen dit eens zouden moeten overwegen: tweedehandskleding shoppen in de kringloopwinkel of op markten en vintagewinkels. Ongeveer de helft van mijn garderobe bestaat uit tweedehands kleding. Tijdens mijn studietijd had ik echt geen geld voor nieuwe kleding (ik had nauwelijks genoeg om te kunnen eten, dus laat staan voor een ”shopping spree”. Maar ik leerde mezelf daardoor een andere skill: zoeken naar tweedehands kledingschatten. Voor €10 (en heel vaak voor veel minder) scoor ik met gemak een outfit bij elkaar. En dat doe ik zo: http://www.artyfartyfarm.com/?page=mijn-glamorous-10-kringloopwinkel-outfits

Reacties zijn gesloten.