Kreta met kids – deel 1

Het was een beetje stil. Weinig avonturen? Guess again! Wij beleefden avonturen op Kreta! We genoten van de zon, want het was er heerlijk weer. Steeds zo’n 23 graden in de schaduw. Lekker korte-broeken-weer dus. De komende dagen vertel ik jullie over onze uitstapjes en het eten (lekker!). Kreta is een aanrader omdat er veel te zien is. Onze dochters van 4 en 3 hebben zich er ook heel goed vermaakt. En zoals het cliché wil gold dat dus ook voor ons.

De reis

FullSizeRender (3)

De reis naar Kreta toe verliep prima. Op Schiphol was het rustig en het vliegtuig was half leeg. Ook de shuttle voor de transfer had maar één andere stop. Wij hadden de mazzel dat onze oudste twee weken meivakantie heeft, waarvan de eerste week voor de grote meutes aan. Dat merkten we in de prijs van de reis maar ook op het eiland. Omdat het overal rustig was kregen we veel aandacht. Vooral de meiden werden in de watten gelegd, maar wij hoorden ook vaak ‘it’s on us’. Hartelijk en gastvrij, de Grieken.

La Stella

IMG_5043

De afgelopen week verbleven wij in Platanes, een buitenwijk van Rethimnon. We logeerden er bij La Stella, een klein appartementencomplex/boetiek hotel. La Stella heeft sommige dingen niet (zo was ons appartement klein en hadden we twee elektrische pitjes die niet uitnodigden tot koken), maar La Stella heeft Maria! Maria overlaadde ons iedere dag met tips voor onze uitstapjes. Ze vertelde ons waar het eten vers was en de zee helder. Heel erg fijn. Verder was de accommodatie met iedere dag een ontbijtbuffet aan het zwembad (met kinderbad) gewoon goed, heel schoon ook.

Wat we er deden

IMG_4717

We huurden er een auto, zodat we veel konden bekijken. Eigenlijk een must vanwege onze locatie, op loopafstand was er niet veel te doen. Met de auto zochten we leuke strandjes uit, waar de meiden speelden en wij een tijdschrift oid lazen. Lekker niksen en mooie kiezels zoeken. Beetje bijkleuren en pootjebaden. Ik las Inferno van Dan Brown uit en begon aan De Chirurg van Tess Gerritsen, nummer 1 van mijn leeslijst. Verder hebben we ook veel terrasjes bezocht, genieten! Ik zal je snel meer laten zien van onze trips, so stay tuned!

3 gedachten over “Kreta met kids – deel 1”

  1. Ons weer allemaal stik jaloers maken.
    Het is zo heerlijk daar, ga er beslist snel weer eens heen.
    Ik maak wel plannen. Ben benieuwd naar deel 2-3.:-)

Reacties zijn gesloten.