Afvallen; mijn terugkerende uitdaging

Eerlijk. In dit stuk ben ik eerlijk. Ik geef een kijkje in mijn hoofd. Dat vind ik super pittig! Maar het wordt wel tijd. Tijd om mijn terugkerende uitdaging weer head first aan te pakken. Kop d’r veur zoals ze dat in het Noorden zeggen. Je zult er getuige van zijn. En misschien ook een steuntje in de rug?

Afvallen

Het is weer zo ver. Ik wil afvallen. Pfoeee… Ga ik weer. Tenminste, zo voelt het. Flink afgevallen (nu 2 jaar geleden) maar ook weer aangekomen. Met name ’s avonds snoep ik. Ik heb een blessure waardoor hardlopen momenteel niet gaat. Als ik niet uitkijk zit het gewicht dat ik kwijt was er binnenkort weer aan. Dat wil ik niet! Dus daar steek ik een stokje voor.

e570633599ed8ea6644c11f32f5149a2

Mijn plan

Ik ga dus weer aan de slag. Calorieën tellen. Snoep en snacks de deur uit en meer groente en fruit in huis halen. Volgende week mijn eerste yogales (ben ik tijdens het yogafestival toch aangestoken?). En weer lekker veel fietsen. Aanpakken die lovehandles :-)! Mijn blog zal mijn digitale stok achter de deur zijn. Ik schrijf iedere week een update, net zo lang totdat de teller op -10 kilo staat. Bij deze beloofd. Nu kan ik dus niet meer terug, dat is in ieder geval al gelukt ;-)!

Heb jij al eens je best gedaan om af te vallen? Heb je nog goede tips voor me?

4 gedachten over “Afvallen; mijn terugkerende uitdaging”

 1. tip: geen calorieen tellen!
  Word je stapel gek van. Eetmeter app installeren, daar kun je evt ook invullen wat je eet. Telt die app je calorieen.

  Nog een tip: gun jezelf wat lekkers af en toe. Mijn diëtiste zegt dat je iets moet doen dat je vol kunt houden.

  En laten we eerlijk wezen: nooit meer een chippie of een koekje hou je niet vol! Dus 2 genietmomentjes in de week moet je jezelf gewoon gunnen!

  En dan nu mijn beste tip:
  Als ik, koekiemonster, het kan kan jij het ook!!

  Succes!!!!

 2. Wow petje af voor je durf! Laten we samen eens brainstormen hoe we beide balans kunnen vinden en met mate genieten van snoep. Want lange termijn oplossing is nog beter dan afvallen

 3. Goed bezig hoor Ella! Tips. Tsja. Ik zou het geen dieet noemen maar een (permanent) ander eetpatroon. Naar mate we ouder worden zijn onze eetbehoeften anders terwijl we ons eetpatroon zelden aanpassen. Wat bij mij super werkte was minder koolhydraten eten (maar ook weer niet helemaal uitsluiten). Ontbijt met ei (geen brood). Bijv twee gekookte eitjes of in de olie gebakken ei met ui, champignons sambal, paprika. Lunch lekkere salade, een eitje. Appel rond 15/16u. ‘S avonds vlees, groente en salade. Snacks voor tussendoor als je echt trek krijgt: cashew noten walnoten etc.
  Succes!

 4. Mijn belangrijkste tip is proberen je hele eetpatroon aan te passen. Dus niet diëten, maar minder en gezonder eten. En natuurlijk bewegen. Als hardlopen niet kan is aquajoggen een goed alternatief.

Reacties zijn gesloten.