Afvallen – een update

Zoals beloofd in mijn vorige post krijg je een update van me. Mijn uitdaging om af te vallen is afgelopen week gestart. Het doel is 10 kilo kwijt te raken. Dat is natuurlijk een traject van maanden. Er volgen nog meer posts. Ben je benieuwd hoe mijn start is geweest en welke aanpak ik hanteer? Lees dan maar verder.

Hoe ik het aanpakte

Om bewust te worden mijn calorie-inname en niet te veel te eten gebruik ik een app. In deze app (van Fatsecret, ja echt…) registreer ik mijn gewicht en wat ik eet. De app berekent de calorieën. Ik kan ook bijhouden hoeveel ik beweeg, maar omdat ik vooral geregeld fiets doe ik hier niet aan. Mijn beweging is stabiel. Vanavond volgde ik een proefles yoga hier in de buurt, maar dit bracht me niet de energie en uitdaging waar ik op hoopte. Ik zoek dus nog even verder naar een andere vorm van yoga of beweging.

IMG_6595
Een snack die ik meenam naar m’n werk. Bakje met dank aan onze oudste.

Dit weekend was ik op Oerol en het was best lastig daar gezond, geregeld en gematigd te eten. Ik heb me daarom gefocust op gezond kiezen en compenseren. Niet en-en, maar een ongezonde keuze (biologische frieten met mayo) combineren met een gezonde/magere (salade als avondeten bijv.). Ook heb ik deze week het boek van Mieke Kosters er weer eens bijgepakt; Het geheim van slanke mensen. Het geeft me een mentale boost en goede ideeën voor lekkere dingen die toch weinig calorieën kosten. Zo heb ik deze week al ontbeten met roerei, meloen en kwark met fruit. Om je een idee te geven; normaliter kwam ik niet veel verder dan een boterham met appelstroop. Ook probeer ik me aan het principe te houden dat ik alleen eet wat ik lekker vind, dan maar minder. Alleen 10+ happen dus.

Het resultaat

Met mijn  resultaat van deze week ben ik reuze blij! Ik ben ruim 1,5 kilo kwijtgeraakt. Een goed begin. Wat ik ook heel erg fijn vond is dat er mensen met me mee denken. Spontane aanbiedingen om eens te sparren over hoe een gedragsverandering het best beklijft. Of een mail met richtlijnen die me zouden kunnen helpen (van Jasper Ablas waren ze). Mijn zus die ook aan het afvallen is en die me goede raad geeft. Super! Ook jouw hulp en advies zijn meer dan welkom! Volgende week geef ik je weer een update, hopelijk weer zo positief. En aangezien ik dat zelf in de hand heb hoef ik eigenlijk niet te hopen. Ik ga gewoon zo door!

Een gedachte over “Afvallen – een update”

Reacties zijn gesloten.