Afvallen – easy does it

Ook afgelopen week hield ik bij wat ik at. Ik telde mijn calorieën en compenseerde waar nodig. Maar, deze week had ik wel veel uitdagende momenten. Zou het gelukt zijn er weer iets af te krijgen?

Dim sum, tapas en burgers

Je leest het goed. Deze week heb ik dim sum, hamburgers en tapas gegeten. Met collega’s. Gezellige boel. Maar oh zo lastig om na zo’n maaltijd weer ik een gezond ritme te komen. De gedachte ‘laat maar waaien vandaag, ik ben toch al slecht bezig’ ligt op de loer. Die gedachte wilde ik voorkomen. Door gedurende de dag al rekening te houden met het diner. En door tijdens het diner niet te veel te eten en te gaan voor gezond. De tapas maakte ik zelf, dus toen heb ik gekozen meer groente en eiwitten dan koolhydraten te eten. Op de foto zie je de maaltijd van onze meiden die avond. Het dipsausje is gemaakt van yoghurt, yogonaise, gegrilde paprika uit een pot en zongedroogde tomaatjes. Even blenden, klaar. G. en E. zijn dol op rauwkost en zo’n bord vol kleur doet het altijd goed.

De meiden kregen ook tapas. Het sausje is gemaakt van yoghurt, yogonaise, gegrilde paprika uit een pot en zongedroogde tomaatjes. Even blenden, klaar.

Bij de dim sum maaltijd heb ik van allerlei gerechten wat geproefd, maar ik vond niet alles even lekker. Beetje glibberige hapjes en ik ben meer van de crunch. Daarbij was het dus niet zo moeilijk het bij een kleine maaltijd te houden. De burger met friet bij Beers & Barrels, die was tricky. Want alles was zo lekker. En de burgers zijn er groot. Maar goed, de volgende ochtend ontbeet ik met fruit, die middag lunchte ik met salade en ’s avonds was het eenvoudig avg. Geen snacks, een mager dagje ter compensatie.

Het resultaat

Toen ik vanmorgen op de weegschaal ging staan was ik gespannen. Zou ik wel zijn afgevallen? Of waren alle diners toch iets te veel van het goede? Mijn opletten en compenseren bleek succesvol; ik ben 0,8 kilo afgevallen! In totaal nu bijna 2,5 kilo. Dat smaakt naar meer! Ik ben ook blij dat het gestaag gaat en dat ik toch kan genieten van gezellige diners. Easy does it.

En jij? Ben je druk bezig een beach body te kweken? Of heb je dat eigenlijk altijd al? Of geloof je niet in diëten? Laat gerust een reactie voor me achter!

2 gedachten over “Afvallen – easy does it”

  1. Ik vind beach bodies kweken stom, maar ik let wel op dat ik gezond eet en voldoende beweeg. Ik herken dat gevoel van: ‘Nu maakt het toch niet meer uit!’ Ik vind dat je een goede oplossing hebt gevonden!

  2. Dankjewel! Ik verbaas me ook geregeld over ‘motivation’ sites en IG-accounts, ik vind het al heel wat om iets over mijn leven te delen, laat staan over m’n lijf. Gezond en lekker (wat strakker :-)) in m’n vel, dat is het doel.

Reacties zijn gesloten.