Amandel-citroen cakejes met fruit

Met onze jongste spruit heb ik zo’n lol in de keuken. Wat ik ook maak, ze staat er met haar neus bovenop. En helpen wil ze, altijd. Ze is ook de grootste durfal in huis qua eten, dus dat stimuleert ook. Ze proeft graag. Vooral fruit vind ze heerlijk, maar ook noten bijvoorbeeld. Cacaonibs bleken ook een succes vanmorgen. Maar die kregen geen plekje in dit recept. Misschien een volgende keer. ¬†Alhoewel je dit beslag voor allerlei soorten cakes kunt gebruiken, dus experimenteer erop los!

IMG_2758

Wat je nodig hebt

Deze cakejes maakte ik met 200 gram amandelmeel, 125 gram zachte boter, 3 eieren, 50 gram kokosmeel (of bloem), 1,5 theelepel bakpoeder, de schil van 1 biologische citroen, 1 theelepel vanille-essence, 1/2 theelepel zout, 150 gram blauwe bessen en of frambozen. Ook heb je papieren cakevormpjes nodig. Je oven verwarm je voor op 180 graden.

Ik deed de suiker, de vanille, de schil van de citroen en zout bij elkaar in mijn kleine keukenmachine. Daarna gingen de eieren en de boter erbij. Als je een goede mixer hebt werkt dat ook, het gaat er om dat alles door elkaar gemengd wordt. Daarna spatel je het amandelmeel, de bloem en het bakpoeder (even zeven of fijnwrijven tussen twee vingers) erdoor. In ieder cakevormpje lepel je wat beslag, genoeg om de bodem te bedekken. Daarna druk je er +/- 5 vruchten in. Dan schep je er weer ongeveer een eetlepel beslag op. Tot slot nog een besje bovenop. Dan gaan cakejes 25 tot 30 minuten de oven in en een taart (dat kan natuurlijk ook) 40 minuten.

Fijne zondag allemaal!!!

 

Een gedachte over “Amandel-citroen cakejes met fruit”

Reacties zijn gesloten.